Zapraszamy do dyskusji oraz dzielenia się Waszymi opiniami i sugestiami na temat eventu.
Więcej szczegółów znajdziecie tutaj: Jubileuszowe Bohaterskie Wyzwania
Loading Forum Content...
Preparing your journey through Atreia.

Zapraszamy do dyskusji oraz dzielenia się Waszymi opiniami i sugestiami na temat eventu.
Więcej szczegółów znajdziecie tutaj: Jubileuszowe Bohaterskie Wyzwania
Zapewne nagrody z tych bohaterskich wyzwań nie spodobają się graczom już kompletnym, ale dla nowych i wierzę, że są tacy - i nie są to kolejne konta obecnych - są to serio wartościowe nagrody.
>>>Co do "funkcjonalności i trudności" wykonania Questa na Przywódców:
Wbrew pozorom ta misja jest bardzo trudna do wykonania, a czasami nawet niemożliwa do zaliczenia przez obecność PVP - na szeroką skalę. Dla graczy, którzy chcą wziąć udział w tej misji i nie mają jeszcze takiej odwagi i wystarczającej siły w PVP - misja jest "do wyczekiwania" lub w ogóle do pominięcia, przez co szanse na otrzymanie nagród głównych robią się ciężkie. Można się nie zgodzić oczywiście i jest to moje subiektywne zdanie na temat tej misji. Skoro wyraziłem swoją opinię, to i powiem coś o nagrodach za tą misję: wydaje mi się, że 1 milion kinah i woreczek nie jest mocno zadowalająca. Za taką trudność wykonania na prawdę - bardzo prostej misji powinno być minimum 3 lub 5 milionów kinah i dwa woreczki - właśnie przez tą faktyczną trudność. Jeśli zdanie zostanie podzielone - nic straconego: mamy masę czasu do końca i dwie przerwy techniczne dla edytowania nagród (najmniej inwazyjnym krokiem jest dodanie ewentualnych braków w nagrodach do konta w Sklepiku Aion po zakończeniu AHT ).
>>>Co do 60 mobów Oficer Ataku 31 .....:
Dla mnie o 1-2 moby na jeden cykl spawn'u jest za mało.
W skrócie - nie podoba mi się event. Nagrody w stosunku do wysiłku ich wykonania są bardzo słabe. Bardzo długo się je robi przez wolny resp mobków plus dla wykonania tych liderów to trzeba próbować naprawdę w późnych godzinach nocnych, o ile nie ma się silnej grupy/ligi pvp, bo dorwać lidera na stronie wrogiej frakcji za dnia czy tym bardziej w godzinach wieczornych, gdy jest szczyt graczy, jest niemożliwością i stratą bardzo dużej ilości czasu (a jest tyle teraz eventów, że o ile ktoś nie jest no-lifem to nie może sobie pozwolić na taką stratę czasu).
Robi, wspominasz w poście, że nagrody są być może ciekawe dla nowych, ale zapewniam Cię, że tacy graczy nie będą w stanie ich zdobyć właśnie ze względu na trudność wykonania tych misji (liderów szczególnie). Za samo ubicie wszystkich 6 misji na mobki w liczbie 60 co dwa dni to nic szczególnego się nie zdobędzie - 1 enchant. kamień dla stygm... Powodzenia życzę nowym/powracającym bez setu graczom, by dać radę wykonać 15 misji z tych 2 tygodni, co przeczuwam będzie dość ekstremalnie trudne nawet dla ubranych ludzi przez właśnie ostre pvp. Gdyby to był jedyny event to ok, można "tracić" czas, ale tak to myślę, że "machnę łapą" w pewnym momencie, bo jest co robić obecnie, aż za nadto, a nie padać co kilka chwil i nie mieć progresu.
Event niedopracowany, nieprzemyślany. Co gorsza, czasami ponownie HT się buguje i nie zalicza bossów - 3 razy musiałem dzisiaj uwalić lidera na stronie wrogiej frakcji co było mocno frustrujące za niezliczoną ilość mych śmierci, by dopiero mieć to z głowy (podkreślę tylko, że czas pomiędzy ubiciem lidera wynosił przynajmniej 30 minut, by nie było, że to tylko czas oczekiwania "na zaliczenie"). W dodatku nie wiem (nie sprawdzałem dziś nagród za to) czy to bug, bo żadnej nagrody za ten quest nie otrzymałem do tej pory, a minęło od zaliczenia dobre pół dnia.
Jak na event za sporą rocznicę to spartoliliście to po całości.